Пирожки с пилешко

Пирожки с пилешко Лакомник
Пирожки с пилешко
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

2 яйца

4 с.л. галета

1 ч.ч. зехтин за готвене

За тестото:

1 ч.ч. брашно

3 с.л. масло

2 яйца

За пълнежа:

200 г сварено в сол пилешко филе

3 скилидки чесън

1 с.л. нишесте

1 ч.л. зехтин

магданоз на вкус, наситнен

Начин на приготвянe

Запържете в тиган с малко зехтин на средно силен огън месото, наситнения чесън и магданоза. Накрая добавете нишестето, разтворено в 1 к.ч. вода, и разбъркайте. Оставете сместа да се охлади.

Оставете маслото с водата да заврат. Добавете като отстраните от котлона брашното и бъркайте. Добавете яйцата към сместа и бъркайте добре. Тестото трябва да стане хомогенно и гладко. Разточете на дебела около 1 пръст кора и от нея изрязвайте кръгове с големина по желание. Пълнете всеки кръг с част от плънката и затворете, като притиснете добре краищата да се затворят. Панирайте пирожката първо в яйце и после в галена и пържете в загретия на средно силен огън зехтин за готвене докато се получи златист цвят. Панирайте и изпържете и останалите пирожки.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц