Пирожки с ориз и гъби

Топло и меко тесто с вкусна плънка


Приготвяне
60 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
От изброените продукти се замесва меко тесто, което се оставя да престои 30 мин. Оризът се сварява в 1¼ ч.ч. подсолена вода и се смесва със задушените в маслото ситно нарязани лук и гъби. Свалят се от огъня и се прибавят ситно нарязаните твърдо сварени яйца, магданоз, сол и черен пипер. Тестото се разточва на кора с дебелина 0,5 см. С водна чаша се изрязват кръгове, в средата на които се слага от плънката, прегъват се на две и се притискат по краищата. Пекат се в умерена фурна до зачервяване.
Още по темата

Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп