Пирожки с месо

Пирожки с месо Лакомник
Пирожки с месо
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг кайма

1 кг брашно

1 ½ ч.ч. вода

1 с.л. олио

125 г масло

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

От брашното, водата и олиото се замесва тесто и се разточва на 16 малки питки. Осем от тях се намазват отгоре с масло и върху тях се слагат другите осем. Така получените двойки питки се разточват на големи кори. Всяка кора се намазва с масло и се нарязва на ленти, широки 5-6 см. На единия край на всяка лента се слага по 1 лъжица от месото, предварително запържено с черен пипер, сол и магданоз. Всяка лента се нагъва на триъгълник, а всеки триъгълник се намазва с масло. Подреждат се в намаслена тава и се пекат на не много силна фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц