Пирожки с месо и ориз

Пирожки с месо и ориз Лакомник

Майсторско предложение за закуска

Пирожки с месо и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
14
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За плънката:

125 г сварен ориз

3-4 глави лук

1 кг кайма

сол

черен пипер на вкус

За тестото:

1 1/2 ч.л. мая

2 с.л. захар

1/2 л вода

1/2 л айран

2 яйца

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1/2 ч.ч. олио

около 2 кг брашно

сол на вкус

Начин на приготвянe

Замесете тестото и го оставете да втаса за няколко часа на топло място. Загрейте олио, запържете ситно нарязания лук, добавете каймата и запържете до готовност. Прибавете ориза, подправете и разбъркайте. Разделете тестото на равни части, разточете, напълнете с плънката, защипете краищата и запечете на загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц