




Първо се разтваря маята в част от хладката водичка заедно с захарта. След това към втасалата мая се добавят постепенно всички останали продукти и се замесва сравнително твърдо тесто. Добре е да направите тестото от предната вечер. След като е готово, прехвърлете го в намазнен плик, в който тестото ще втасва до удвояване на обема за цяла нощ в хладилника.
На сутринта извадете втасалото тесто, премесете го, и го разделете на 4 еднакви части. Всяка разточете на лист с дебелина около 5 мм. Върху един разточен лист сложете парченца нарязан локум, така че той да остане в средата на бъдещите пирожки. Отгоре се слага внимателно втори лист и с помощта на остър нож се изрязват пирожките около парчетата локум. Всяка пирожка се оформя леко с ръце и се пуска да се пържи в сгорещена мазнина.

