Пирожки с кълцано месо

Пирожки с кълцано месо Лакомник

Бърза закуска с вкусна плънка за цялото семейство

Пирожки с кълцано месо
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

500 г брашно

топла вода, колкото поеме

сол на вкус

маргарин

1 яйце за намазване

За плънката:

500 г кайма

2 глави лук

1 картоф

сол на вкус

черен пипер на вкус

магданоз по желание

Начин на приготвянe

Замесете тестото от посочените продукти, докато се получи гладко и еластично. Покрийте и оставете в хладилника. Нарежете на ситно месото, лука, настържете картофа, подправете и разбъркайте. Разделете тестото на около 6-7 парчета, разстелете в ръката, във всяко сложете от плънката, защипете краищата и запечете до готовност на умерена, загрята фурна - около 30 минути на 180 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц