Пирожки със сирене
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Тестото се оставя да почива 30 мин и през това време приготвяме сиренето за плънката (намачкано с вилица). Разточва се кора около 5 мм.
В началото на кората се поставя сирене, навива се на руло и се отрязва.
Рулото се нарязва на пурички. Всяка пуричка се затваря с ръце, за да не излиза сиренето, и се усуква. Така се оформят всички пирожки и се пържат в горещо олио.
Готовите пирожки се вадят върху хартия, за да попие мазнината.
Още по темата
От изброените продукти се замесва меко тесто, което се оставя да престои 30 мин. Оризът се сварява в 1¼ ч.ч. подсолена вода и се смесва със задушените в маслото...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп