Пиле с китайско зеле

Пиле с китайско зеле Лакомник
Пиле с китайско зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле около 2 кг

1 глава лук

2 пъпки карамфил

1 морков

6 стръка магданоз

1 стрък мащерка

1 дафинов лист

1 стрък зелен лук

6 стръка праз лук, само бялата част

1 глава китайско зеле около 200-300 г

400 г аспержи

1 л пилешки бульон

 

Начин на приготвянe

Почистете лука и набодете в него карамфила. Почистените моркови нарежете на кръгчета. Завържете в букет магданоза, мащерката и дафиновия лист. Махнете кожата на пилето и го нарежете на 8 части. Сипете в голяма тенджера 1,5 л вода, прибавете лука с карамфила, морковите, букета от подправки, пилето и покрийте с капака. Оставете да кипне и варете на слаб огън около 45 минути.

Нарежете на 8 части китайското зеле, праз лука и аспержите. Сложете зеленчуците в тенджера и залейте с пилешки бульон. Варете около 30 минути, изцедете бульона и го оставете на силен огън докато се сгъсти като сироп. В порционна чиния сложете парчета пиле и залейте с бульона. Зеленчуците може да поднесете отделно като гарнитура към пилето.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц