Пиле с китайско зеле
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете лука и набодете в него карамфила. Почистените моркови нарежете на кръгчета. Завържете в букет магданоза, мащерката и дафиновия лист. Махнете кожата на пилето и го нарежете на 8 части. Сипете в голяма тенджера 1,5 л вода, прибавете лука с карамфила, морковите, букета от подправки, пилето и покрийте с капака. Оставете да кипне и варете на слаб огън около 45 минути.
Нарежете на 8 части китайското зеле, праз лука и аспержите. Сложете зеленчуците в тенджера и залейте с пилешки бульон. Варете около 30 минути, изцедете бульона и го оставете на силен огън докато се сгъсти като сироп. В порционна чиния сложете парчета пиле и залейте с бульона. Зеленчуците може да поднесете отделно като гарнитура към пилето.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп