Пиле с кисело зеле
Приготвяне
60 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измитото и почистено пиле посоляваме и поръсваме с пипер от вътре и вън. В подходяща тава заедно с маслото слагаме да се пече. След като се позачерви изваждаме от фурната. В мазнината от пилето запържваме дребно нарязаният лук.
Добавяме червеният пипер и нарязаното на жулиени зеле. Разбъркваме добре и слагаме отгоре пилето. Ако е необходимо наливаме чаша бульон или вода. Печем във фурната, до готовност на месото и зелето. При необходимост сложете лист фолио, за да не прегори пилето. Изваждаме и сервираме топло без допълнителни гарнитури.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп