Пиле с карфиол

Пиле с карфиол Лакомник
Пиле с карфиол
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

50 мл олио

1 глава лук

1 с.л. брашно

3-4 домата

400 г карфиол

100 г кашкавал

1 ч.л. червен пипер

сол

магданоз

Начин на приготвянe

Пилето се нарязва на парчета, осолява се и се пържи в олиото. Изважда се и в същата мазнина се задушава ситно нарязаният лук с брашното, прибавя се червеният пипер и се залива с топла вода. След като кипне сосът, се слагат пилето, нарязаните домати и се оставя да ври на тих огън. Когато омекне месото, се прибавя накъсаният на розички карфиол. Ястието се досварява и се поднася поръсено с магданоз и настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц