Пиле с грозде и кайсии

Пиле с грозде и кайсии Лакомник
Пиле с грозде и кайсии
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 голямо пиле, нарязано на парчета

3 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязана

1 пръчка канела

100 г грозде, разполовено на зърна

100 г пресни кайсии, разполовени без костилки

За марината:

1 с.л. течен мед

1 ч. л. настърган пресен корен от джинджифил

1 ч.л. на прах канела

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

100 мл бяло вино

Начин на приготвянe

За маринатата в голяма купа смесете мед, джинджифил, канела, черен пипер и вино, и разбъркайте. Разтрийте марината от всички страни върху пилето, покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Отцедете и запазете течностите.

Загрейте зехтина в голям тиган сотирайте лука до златисто. Добавете пилето и гответе докато покафенеят парчетата отвсякъде. Добавете маринатата, сложете пръчка канела и оставете да къкри за 40 минути - течността трябва да се намали наполовина.

Добави грозде и кайсии и оставете под капак за още 5-8 минути, докато пилето се свари. Извадете канелата и сервирайте горещо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц