Пиле с грозде и кайсии
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
За маринатата в голяма купа смесете мед, джинджифил, канела, черен пипер и вино, и разбъркайте. Разтрийте марината от всички страни върху пилето, покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Отцедете и запазете течностите.
Загрейте зехтина в голям тиган сотирайте лука до златисто. Добавете пилето и гответе докато покафенеят парчетата отвсякъде. Добавете маринатата, сложете пръчка канела и оставете да къкри за 40 минути - течността трябва да се намали наполовина.
Добави грозде и кайсии и оставете под капак за още 5-8 минути, докато пилето се свари. Извадете канелата и сервирайте горещо.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп