Пиле с грах

Пиле с грах Лакомник
Пиле с грах
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г птиче месо

800 г грах

2–3 глави лук

2–3 домата

1 с.л. брашно

1 к.ч. олио

червен пипер

1/2 връзка копър

Начин на приготвянe

Изчистеното, измито и нарязано на парчета месо се задушава в мазнината заедно със ситно нарязаните лук, домати и с брашното. След като зеленчуците поомекнат, се посоляват, добавят се 1 ч.ч. червен пипер и топла вода, колкото да покрие леко месото. След като заври, се прибавя грахът и се оставя на огъня до готовност. Ще разберете, че е готово, когато грахът омекне, а месото се дели от кокала. Малко преди ястието да се отстрани от огъня, се наръсва с копъра, нарязан на ситно.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц