Пиле с грах и моркови

Пиле с грах и моркови Лакомник
Пиле с грах и моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Екатерина Георева, Нови Искър
Лакомник Необходими продукти

1 пиле (800 г)
2-3 моркова (100 г)
850 г грах от консерва (буркан)
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
1 ч.л. (5 г) червен пипер
1-2 глави лук
магданоз
черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Пилето се нарязва на парчета и се изпържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането му се прибавят последователно и се задушават ситно нарязаните лук и морковите, нарязани на кубчета. Когато омекнат морковите, се прибавят грахът, червеният пипер, черният пипер, 1 ч.ч. топла вода и месото. Ястието се посолява на вкус и се оставя да ври на тих огън до готовност. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц