
Невероятно вкусна комбинация




Измива се добре пилето и се натърква със сол и черен пипер от вътре и от вън. Намазва се с малко масло и се оставя да престои. През това време се накисват сушените плодове в малко топла вода с малко ром. Задушават се накълцания праз с гъбите и щом омекнат, се добавят сушените плодове и маслини. Обърква се няколко пъти и се оставя да се задушава за 10 минути. Накрая се добавят счуканите орехи, сол, черен пипер на вкус и къри. Сваля се плънката от котлона и щом леко се охлади се добавя настъргания кашкавал. Пълни се пилето с плънката и се зашива. Слага се в намазнена тава и ако е останала плънка се изсипва около пилето. Намазва се отново с масло, залива се с чаша бяло вино и се покрива с фолио. Слага се пилето да се пече за около 1 час в предварително загряна фурна докато се образува златиста коричка.

