Пиле със зеле

Пиле със зеле Лакомник
Пиле със зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 средно голямa зелка

4 пилешки бутчета (цели)

2-3 моркова

1 настърган домат

1 ч.л. червен пипер

сол

100 мл мазнина

вода

100 г ориз

Начин на приготвянe

Зелето се нарязва на ситно и се изсипва в голяма тава. Доматът и морковите се настъргват, слагат се при зелето и се объркват добре. Добавят се солта, червеният пипер и оризът. Бутчетата се измиват добре и се срязват на две. В голям гювеч се слага 1/2 от обърканото зеле, след което се подреждат бутчетата и се покрива с останалата част зеле. Може да се сложи 1 люта чушка за обогатяване на вкуса. Добавят се мазнина и 1 ч.ч. вода. Ястието се похлупва и се слага да се пече в умерено загрята фурна на 200-250 градуса около 60 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц