Пиле със зеленчуци в гювеч
Приготвяне
3 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се нарязва на порции, залива се с вода и се оставя да поври за 5 минути. Всички зеленчуци се нарязват на едри парчета. Около 250-300 мл от бульона на пилето се смесват с доматеното пюре, пилешкия бульон, ригана и черния пипер. Зеленчуците и нарязаният бекон се нареждат в намасления гювеч, като пилето се слага най-отгоре, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се заливат зеленчуците и пилето с бульона и подправките, добавя се и сол. Слага се капакът и се пече около 2 часа на 180 градуса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп