Пиле по мексикански

Пиле по мексикански Лакомник
Пиле по мексикански
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

45 г масло

1 с.л. зехтин

4 почистени обезкостени пилешки гърди

сол и черен пипер на вкус

50 г коняк

няколко скилидки чесън

чили сос на вкус

2/3 кутия натурален сок от портокал

препечени ядки

няколко филийки портокал

Начин на приготвянe

В голям тиган смесете и загрейте на среден огън маслото и олиото. Задушете пилешките гърди нарязани на лентички докато се зачервят. Подправете със сол и пипер. Добавете коняка в тигана и внимателно фламбирайте пилешкото. След като пламъците угаснат, добавете чесъна и лютия сос. Плавно налейте портокаловия сок. Намалете огъня. Оставете месото да се задушава 25 минути докато се сготви и стане крехко. Извадете пилешките гърди от тигана и поставете в чинията за сервиране. Залейте със соса. Гарнирайте с ядките и портокаловите резенчета.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц