Пиле жулиен

Пиле жулиен Лакомник
Пиле жулиен
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Радослава Манова, Созопол
Лакомник Необходими продукти

500-600 г пилешко бонфиле или пилешки гърди
200 г шунка
300 г гъби
200 мл готварска сметана
3-4 триъгълничета топено сирене
по желание може да се добави и маринована краставичка
сол на вкус
(аз ползвам пикантина)
черен пипер на вкус
50 мл вино бяло
20 мл олио

Начин на приготвянe

Аз лично го приготвям в тиган уок. В нагорещеното олио слагаме нарязаните на филийки гъби да се задушат. След като им се изпари водата, прибавяме виното, докато и то се поизпари! Прибавяме нарязаното на жулиени пилешко месо, запържваме 1-2 мин и прибавяме нарязаната на жулиени шунка. Прибавяме подправките (сол, пикантина, черен пипер), бъркаме постоянно да не загори. 

След като остане само на мазнина, прибавяме топеното сирене и бъркаме постоянно до разтапянето му, а след като се разтопи, прибавяме готварската (растителна) сметана. Бъркаме още 1-2 минути до сгъстяване на получения сос и изваждаме от огъня. По желание може да се гарнира с пържени картофки за канапе и настърган кашкавал отгоре още докато е топло, за да се разтопи.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц