Аз лично го приготвям в тиган уок. В нагорещеното олио слагаме нарязаните на филийки гъби да се задушат. След като им се изпари водата, прибавяме виното, докато и то се поизпари! Прибавяме нарязаното на жулиени пилешко месо, запържваме 1-2 мин и прибавяме нарязаната на жулиени шунка. Прибавяме подправките (сол, пикантина, черен пипер), бъркаме постоянно да не загори.
След като остане само на мазнина, прибавяме топеното сирене и бъркаме постоянно до разтапянето му, а след като се разтопи, прибавяме готварската (растителна) сметана. Бъркаме още 1-2 минути до сгъстяване на получения сос и изваждаме от огъня. По желание може да се гарнира с пържени картофки за канапе и настърган кашкавал отгоре още докато е топло, за да се разтопи.
Приятен апетит!