

Латинка Петрова е актриса повече от 20 години. Славата й обаче дойде много по-късно, но не й попречи да стане една от най-любимите актриси и лица на родния екран. Освен, че е фурия на сцената и пред камерите, Латинка Петрова е и отличен готвач. Една от любимите й рецепти е пиле с вълшебен мандаринов сос, което тя приготвя за специални случаи за своите близки и приятели.
Пиле с мандаринов сос
2 пилешки бутчета по 600 г
2 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
15 г настърган джинджифил
1 скилидка чесън
1/3 ч.ч. мандаринов сок
1 с.л. мед
1/3 ч.л. сушен босилек
сол и черен пипер на вкус
Намажете пилето със сол и черен пипер. Смесете зехтина, червения пипер и намажете пилето. Сложете ги в тава за печене и запечете за 20 минути при 200 градуса. Отделно запържете чесъна, джинжифила, босилека, меса, добавете мандариновия сос и разбъкайте добре. Гответе около минута и залейте пилето, гответе още 20 минути и сервирайте.

