Пилешки шницел по словашки
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Пилешки шницел по словашки](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_d102ae3852f7943d80d59048a13b1de4.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Начукайте леко пилешките филета. В чиния смесете 1 2/3 ч.ч. хлебни трохи със сусамените семена, в друга чиния сипете брашното със сол и черен пипер, в трета разбийте яйцата. След това оваляйте филетата първо в брашното, яйцата и накрая в хлебните трохи. Загрейте маслото и запържете за 2-3 минути месото от всички страни, а когато са готови ги извадете върху хартия да поеме мазнината.
Загрейте фурната до 200 градуса. Почистете картофите и ги разрежете на половина и ги смесете заедно с червения пипер, галетата и кашкавала. Поръсете със зехтин и запечете за 30 минути, като покрийте с фолио. 15 минути преди са готови картофите махнете фолиото и оставете да се запекат. Сервирайте панираното пиле с картофите.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп