Вкусно и интересно предложение за вечеря
Оризът се накисва в купичка с вода. Каперсите се отцеждат от маринатата. Режат се на колелца. Зеленчуците се почистват и измиват. Доматите се стържат на ренде. Пилешките гърди се режат на кубчета, а лукът на полумесеци. Взема се тенджера. В нея се слага месото. Наливат се 3 ч.ч. вода и съдът се поставя на включен котлон. Кипва се за 20 минути. След това мръвките се изваждат в чиния. Бульонът се прецежда. Взема се дълбок тиган с по- голямо дъно. Налива се 2- 3 с.л. олио. Слагат се лучените полумесеци. Поръсва се 1 ч.л. сол. Тиганът се поставя на загрят котлон. Добавят се мръвките. Бъркат се непрекъснато с дървена лъжица. Продуктите се запържват за 2- 3 минути. После се добавя прецеденият пилешки бульон. Оставя се да заври. Долива се доматен сок и вино. Поръсват се червен пипер, 1 ч.л. захар и 2- 3 зърна бахар. Разбърква се с дървена лъжица. Готви се 30 – 40 минути на кротък огън. Оризът се слага в тенджера. Доливат се 3 ч.ч. вода. Налива 1 с.л. зехтин. Похлупва се и се оставя да се задуши на тих огън. Вземат се 4 чинии. На дъното им се разпределя слой ориз. Отгоре се разпределят пилешки хапки в червен сос.