Пилешки рула с праз
Пълнени пържоли, с които можете да изненадате семейството си днес
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измитият и почистен праз нарязваме на средни по големина парчета и заедно с маслото, 3 с.л. вода, сол и черен пипер задушаваме в тенджера 5 мин. Слагаме пилешките пържоли между 2 листа оризова хартия и ги начукваме. Върху всяка пържола сипваме 2-3 с.л. от получената смес и добавяме сол и черен пипер. Завиваме пилешкото месо на рула и ги завързваме с готварски конец. Оформените рула запържваме леко в тиган, докато променят цвета си, и ги поставяме в тава с малко вода. Печем 10 мин на предварително загрята фурна на 200º. В тенджера сипваме останалия сос от тавата, сметаната и доливаме бялото вино. Разбъркваме, докато сосът се сгъсти. Нарязваме рулата и ги заливаме с готовия сос. Поднасяме с гарнитура по желание.
Още по темата
В случай, че сме избрали бут за нашите пържоли, го нарязваме на парчета с дебелина около 5 см. Ако обаче е котлет, изрязваме кокала, така че да остане само...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп