Пилешки пържоли в сос от билки на тиган

Вкусна комбинация от леко месце, сушени кайсии и ароматни подправки


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
15 дни преди да приготвите ястието сипете 5 капки от лавандуловото масло в зехтина, а розмарина смесете с меда.
В деня на приготвяне смесете лимоновия сок с 250 мл зехтин, мащерката, анасона, сол на вкус е разбъркайте добре. Залейте пилето, покрийте съда и оставете в хладилник за 3 часа. През това време няколко пъти обръщате месото за да поеме маринатата. След това нарежете пилешкото филе на тънки филии.
В тиган загрейте 1 с.л. мед с масло и карамелизирайте половината от кайсиите. Извадете плодовете и в отделен тиган запържете пилето. Прибавете соса с меда, разбъркайте за около минута и отнемете от огъня. В порционна чиния поставете кайсиите, отгоре пилето и поръсете с мащерка.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп