Пилешки кюфтенца с доматен сос

Пилешки кюфтенца с доматен сос Лакомник
Пилешки кюфтенца с доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешки гърди

1 яйце

1 зелена чушка

1/4 глава лук

1 шепа сушени домати

сол на вкус

2-3 стръка магданоз

2-3 с.л. галета

2 с.л. сухо мляко

За соса:

1 буркан стерилизирани домати

3/4 глава лук

1/2 - 1 зелена чушка

4 с.л. зехтин

1 ч.л. риган

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Сушените домати се заливат с топла вода и се оставят да престоят в нея, докато набъбнат.

Пилешките гърди се обезкостяват, почистват се от кожата и се слагат в купата на кухненски робот. Към месото се добавят лукът и нарязаната на едри парчета зелена чушка. Посолява се, добавят се сухото мляко, магданозът и яйцето и се смила. След това се слагат набъбналите сушени домати, сипва се галетата и сместа се смила до получаването на кайма. От каймата с намокрени ръце се оформят кюфтенца и се овалват в галета. Стерилизираните домати, нарязаните наедро зелена чушка и лук за соса се слагат в купа. Подправят се със сол и риган и се пюрират.

Зехтинът за соса се загрява в тенджера, сипват се пюрираните зеленчуци и къкрят около 5 минути. Кюфтенцата се добавят в соса и ястието се оставя да поври 10-15 минути. По желание отгоре може да се поръси с магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц