Пилешки гърди в панировка от мак

Пилешки гърди в панировка от мак Лакомник
Пилешки гърди в панировка от мак
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки гърди

2 яйца

За салатата:

2-3 корена от копър

2 портокала

2-3 с.л. зехтин

2 с.л. лимонов сок

сол на вкус

черен пипер на вкус

За панировката:

100 г мак

2 с.л. брашно

2 с.л. картофено нишесте

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. галета

 

Начин на приготвянe

Начукайте леко месото и го нарежете на едри парчета.  В купа разбийте яйцата, а в отделен съд смесете всички продукти за панировката, като се стараете да няма бучки.

Загрейте зехтин и оваляйте пилето първо в яйцата, а след това и в панировката. Запържете пилето от двете страни за 2-3 минути и ги извадете върху хартия.

За да приготвите салата, почистете корена от копър и ги разрежете на половина, а след това всяка половина на тънки филии. Почистете портокалите и ги нарежете на дълги парчета. Разбъркайте добре портокалите и копъра, подправете със сол и черен пипер на вкус, прибавете зехтин, лимонов сок и разбъркайте. В порционна чиния сложете малко от салата върху нея месото и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц