Пилешка яхния с боб



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Смесете лука, морковите, чушката, ригана, чесъна и боба.
Загрейте зехтина на средно силен огън. Подправете нарязаното на хапки пиле със сол и пипер и го сложете в тигана. Пържете до златисто за 2 минути. Добавете при зеленчуците и разбъркайте. Сипете пилешкия бульон и покрийте с вода. Добавете доматите и сока от консервата. Покрийте тенджерата и оставете да заври на средно силен огън. Намалете на много слаб огън и оставете да ври 5 часа. Когато сосът е поизврял и ястието е с гъстотата на яхния. Сварете ориза за 20 минути, отцедете и добавете към пилето. Добавете магданоза и сол, ако има нужда. Сервирайте с лимонови резени.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп