Вземаме йенска тавичка и нареждаме пилешкото филе, предварително начукано като за пържоли. Нареждаме отгоре кръгчета нарязан “Петрохан”. Намазваме с майонеза отгоре върху петрохана, настъргваме кашкавала и заливаме с киселото мляко. Захлупваме с капака самата тавичка, печем така 2 часа на 170-180 градуса. Накрая махаме капака и запичаме до розово. През това време си приготвяме гъбите. Изчистени и нарязани на кръгчета ги задушаваме в чистото масло. След като вече са готови, слагаме малко сол и черен пипер, смлян на вкус, и прибавяме готварската течна сметана. До сгъстяване къкри на слаб огън. Накрая готовите пилешки филета поставяме в чиния и отгоре заливаме с гъбите със сметаната. Покрай филето може да сложите пресни картофи, запечени с чисто масло и копър на фурна, краставици, изрязани на фигурки.
Приготвяне на пресни картофи:
Вземаме пресни картофи и ги изчистваме от люспите. Измиваме и нареждаме в тавичката и слагаме 1 пакетче чисто масло, малко сол и печем до зачервяване. Като ги извадим от фурната, ги поръсваме с пресен копър и сервираме за гарнитура.
Приятен апетит!