Пилешка плакия на фурна



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Пилето се нарязва на порции, сварява се в подсолена вода и се обезкостява. Ситно нарязаният лук, нарязаните на кубчета моркови, целина, гъби и единият домат се задушават с малко сол в половината от олиото. Изсипват се тавичка, върху тях се нареждат парчетата месо и се поръсват с магданоз и копър. Отгоре се слагат кръгчета от другия домат и обеления и почистен от семето лимон. Ястието се поръсва с олио и се пече в силна фурна за 5-6 минути. Прави се запръжка от останалото олио и брашното, разрежда се с бульона от пилето, кипва се, осолява се и се излива върху ястието, и се пече, докато заливката хване коричка. Поднася се с накълцаните твърдо сварени яйца.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп