




Бялото месо се отделя, начуква се леко, осолява се със сол, черен пипер и се напръсква с лимонов сок. Оставя се да престои 1 час. Тъмното месо от пилето се смила заедно с кожата, морковите, целината и лука. В половината от мазнината се задушават смляното със зеленчуци месо, нарязаните гъби, домати, чесън, сол, черен пипер и се заливат 2-3 с.л. бульон. Обелените картофи се нарязват на кубчета, осоляват се, поливат се с останалото олио и половината от тях се изсипват в намазнена тавичка. Върху тях се слага задушената месно-зеленчукова смес и нарязаното на парчета бяло месо. Отгоре се слагат останалите картофи, заливат се с разтопеното масло и ястието се пече в силна фурна 20 мин. Залива се с разбитите в млякото яйца, сол, настъргана кора от лимона и се пече още 10-15 мин. Мусаката се поднася поръсена с настърган кашкавал.
