




Почистете морковите и ги нарежете на дълги сламки. Почистете лука и го нарежете на колелца. Подправете ориза със сол и го разбъркайте с ръка, след това го измийте под течаща струя вода.
В голям съд сипете 1 л олио и го загрейте. Прибавете към него дафинов лист и 2-3 карамфила. Прибавете нарязания лук. Пържете до златисто, след което извадете лука, дафиновия лист и карамфила, като ги изхвърлите. В същата мазнина сложете бутчетата и пържете в течение на 5 минути и ги отделете в купа. Запържете морковите за 20 минути под похлупак. През това време почистете пилето от костите и отново върнете пилешкото месо. Разбъркайте добре заедно с морковите и оставете за още 10-15 минути. Добавете и ориза, като не разбърквате. Прибавете ориза ½ чаша вода и оставете на котлона докато напълно поеме водата и набъбне. Не разбърквайте. Добавете почистения чесън и покрийте съда. Оставете още 25-35 минути на котлона и извадете продуктите в порционна чиния.
