Пилаф със сушени плодове
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса.
Накиснете ориза във вода за два чаша. Отцедете. Загрейте на средно силен огън олиото и добавете ориза докато стане стъклен. Добавете мляко. Покрийте и гответе на слаб огън като бъркате от време на време. Гответе около 20 минути или по-малко. Следете процеса и махнете от огъня, когато оризът омекне, но преди да започне да се разпада.
Към края на готвенето добавете кардамона, индийското орехче, сушените плодове, захарта и шафрана. След като свалите ориза от котлона го сипете в тавичка. Печете около 5-7 минути или докато зърната на ориза леко се отделят едно от друго.
*Този пилаф е подходящ и като гарнитура на печено телешко или дивеч.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп