Вкусна и специална вечеря за неделята
Оставете дюлите да заврят и намалете огъня да къкри 35-40 минути докато сместа стане с консистенцията на сладко. Добавете карамфил, индийско орехче и синап и разбъркайте добре. Поставете в буркан и оставете да се охлади на стайна температура.
Смесете в саханче и начукайте подправките за месото. Поръсете със сместа агнешкото и натъркайте добре. Оставете за 4 часа в хладилник.
Сотирайте месото в зехтин на средно силен огън за 8 минути от всяка страна и за по-дълго, ако искате да не е алангле. Запазете в чаша пуснатия от месото сос. В друг съд поддържайте месото топло. Кипнете боба за 3-4 минути, отцедете и охладете. По желание може и да го обелите и да сервирате отделно зрънцата от шушулките. Задушете в маслото на средно силен огън ментата и добавете за 3 минути и изцедения боб. Накрая добавете и месните сокове. Сервирайте агнешкото, аранжирано с боба и полято със сладкото от дюли. Украсете с ментата.