Печен шаран с майонеза

Печен шаран с майонеза Лакомник
Печен шаран с майонеза
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг шаран
2 с.л. майонеза
2 с.л. готварска сметана
1/2 ч.л. захар
сол и подправка за
риба на вкус
1-2 лимона

Начин на приготвянe

Нарязва се почистеният шаран на шайби, в зависимост от тавичката - 6-8 бр. В купа се слагат майонезата, сметаната, захарта и сол и подправки на вкус и хубаво се разбива сместа. Овалват се парчетата риба в тази смес и се оставя да престои най-малко половин час.

Намазва се с олио тавичка, на дъното на която са наредени нарязани на кръгчета лимони. Нареждат се отгоре парчетата риба и се пече в загрята на 180°С фурна. Докато се пече рибата, не се обръща, защото става много крехка и се начупва. След като се зачерви хубаво, се изважда и се сервира с подходяща гарнитура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц