Печено петле
Приготвяне
3 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистеното петле се намазва отвътре със сол, черен пипер, масло и малко лимонов сок. В част от маслото се запържва нарязаният лук, поръсен със сол и черен пипер. Като поизстине, се прибавят ситно нарязаните шунка и сух салам, навлажнените в прясното мляко филии, яйцето, магданоз и щипка настъргана лимонова кора. Плънката се разбърква и с нея се пълни петлето. Зашива се, залива се с гореща мазнина и се пече в умерена фурна, като се полива със соса от печенето. Готовото петле се изважда и сосът се сгъстява с размитото в студена вода брашно, кипва се 5-6 минути и се сваля от огъня. Прибавя се разбитото кисело мляко и се поръсва с черен пипер. Изпеченото петле се поднася нарязано на порции и полято със соса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп