Печено петле

Печено петле Лакомник
Печено петле
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 петле

100 г масло

1-2 филии сух бял хляб

50 г шунка

50 г сух салам

4 с.л. прясно мляко

1 яйце

1 лимон

1 глава лук

1 ч.ч. кисело мляко

1 с.л. брашно

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Почистеното петле се намазва отвътре със сол, черен пипер, масло и малко лимонов сок. В част от маслото се запържва нарязаният лук, поръсен със сол и черен пипер. Като поизстине, се прибавят ситно нарязаните шунка и сух салам, навлажнените в прясното мляко филии, яйцето, магданоз и щипка настъргана лимонова кора. Плънката се разбърква и с нея се пълни петлето. Зашива се, залива се с гореща мазнина и се пече в умерена фурна, като се полива със соса от печенето. Готовото петле се изважда и сосът се сгъстява с размитото в студена вода брашно, кипва се 5-6 минути и се сваля от огъня. Прибавя се разбитото кисело мляко и се поръсва с черен пипер. Изпеченото петле се поднася нарязано на порции и полято със соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц