Печено брюкселско зеле

Печено брюкселско зеле Лакомник
Печено брюкселско зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

40 минути

500 г брюкселско зеле

3 с.л. зехтин

3/4 ч.л. ситна морска сол

1/2 ч.л. смлян черен пипер

Начин на приготвянe

Фурната се загрява на 200 градуса. Брюкселското зеле се измива и подсушава добре. Отрязват се върховете на зелето и се почиства от горните листа. В купа се разбъркват зехтинът, солта и черният пипер. Прибавя се брюкселското зеле и всичко се разбърква отвново. Брюкселското зеле се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене. Пече се 30 минути, като периодично брюкселското зеле се разбърква и обръща. Поднася се като самостоятелно ястие или като гарнитура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц