Печени картофи с брюкселско зеле

Печени картофи с брюкселско зеле Лакомник

Апетитни картофи на фурна с брюкселско зеле

Печени картофи с брюкселско зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

300 г брюкселско зеле

100 г топено сирене

1/2 ч.л. сол

1 ч.ч. прясно мляко

1 ч.л. мащерка

2 с.л. олио/зехтин

Начин на приготвянe

Картофите се почистват и измиват. Режат се на кубчета с къдраво ножче. Главичките брюкселско зеле се слагат в гевгир. Измиват се на течаща вода. Взема се керамична тава. Редят се кубчетата картофи. Между тях се разпределят зеленцата. Продуктите се поливат с чаша прясно мляко, вода и олио. Овкусяват се със сол и мащерка. Зеленчуците се покриват с парченца топено сирене. Ястието се пече на умерена фурна, 40 минути. Мащерката му придава приятен аромат. Поднасят се вкусни картофи и брюкселско зеле, поляти с млечен, сиренов сос.

Още по темата
Още по темата
Брюкселско зеле с ориз и гъби
Лука и моркова се запържва,добавя се измития ориз и леко се дозапържва. Добавя се брюкселското зеле и гъбите и пак се запържва като се бърка постоянно. Налива се 1...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц