Печена тиква с джинджифил и канела
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Печена тиква с джинджифил и канела](https://lakomnik.bg/f/news/1/660_76fc315afed4f59ddc76b00ad61ff8f9.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
50 минути
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
4
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Сварете тиквата на средно силен огън около 20 минути. Не бива да стане прекалено мека, за да не се развали формата й, така че проверявайте готовността с вилица. Разтопете маслото на средно силен огън и добавете джинджифила, канелата и бъркайте, за да поеме мазнината от ароматите около 1 мин. Махнете от огъня. Отделно разтопете захарта на средно силен огън като прибавите и ¼ ч.ч. вода, така че да не загори карамела. Добавете и меда и бъркайте докато получите карамел. Добавете го към горещото масло. Свалете от котлона. В порционна чиния сложете парчета тиква, поръсете бадеми и полейте от соса. Сервирайте с топъл сос.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп