Печена тиква с джинджифил и канела



Приготвяне
50 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете тиквата на средно силен огън около 20 минути. Не бива да стане прекалено мека, за да не се развали формата й, така че проверявайте готовността с вилица. Разтопете маслото на средно силен огън и добавете джинджифила, канелата и бъркайте, за да поеме мазнината от ароматите около 1 мин. Махнете от огъня. Отделно разтопете захарта на средно силен огън като прибавите и ¼ ч.ч. вода, така че да не загори карамела. Добавете и меда и бъркайте докато получите карамел. Добавете го към горещото масло. Свалете от котлона. В порционна чиния сложете парчета тиква, поръсете бадеми и полейте от соса. Сервирайте с топъл сос.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп