




В йенска тавичка се слагат течните съставки на маринатата и се разбъркват. Порциите риба се осоляват, поръсват се с черен пипер, нареждат се в тавичката и се поливат с лимоновия сок. Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за 15 минути да се мариноват.
Маха се фолиото и част от маринатата се отлива в чаша, тъй като в печката течността не се изпарява и рибата няма да се изпече, а ще се свари. Тавичката се слага на горната (високата) скара на конвекторната фурна. Включва се на 230°С за 15 минути. Обръща се и се пече още 15 минути.
Разбира се, общото време за печене зависи от това колко препечена искате да е рибата.
Става чудесна и не е така мазна в сравнение с печената в обикновена фурна. Получава се също така и вкусен сос, ако не сте прекалили с киселината. Поднася се с гарнитура по желание и, разбира се, с чеснов сос.
Да ви е вкусно!
(Рибата може да се изпече и в обикновена фурна, която предварително трябва да е загрята. Тогава върху нея слагам и тънки резени лимон, които махам при обръщането на порциите. Времето за печене е почти същото.)
