Печена риба с лозови листа



Приготвяне
1 час
Порции

4

Начин на приготвянe
Рибата, която може да бъде сафрид, океанска скумрия, мерлуза, чернокоп, се почиства добре. Измива се, посолява се отвътре и отвън, сипва се половин чаша вино, слагат се 1 дафинов лист, 4-5 зърна черен пипер, нарязана на ивици глава лук, 4-5 с.л. олио. Оставя се да почине около час на хладно. През това време се приготвят лозовите листа. Всяка рибка се увива в лозово листо, нарежда се в тавичка и се пече в умерена фурна. Поднася се с горещи варени картофи и чисто масло. Ако нямате лозови листа, увивате в намаслена пергаментова хартия или фолио.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп