Печена риба с домати и маслини

Печена риба с домати и маслини Лакомник
Печена риба с домати и маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Доряна Стоянова
Лакомник Необходими продукти

4 дебели филета от бяла риба с кожата

1 с.л. зехтин

500 г чери доматчета

50 г черни маслини без костилки

50 г кедрови ядки

шепа пресни листа босилек

сол

смлян черен пипер

зехтин

Начин на приготвянe

Фурната се загрява на 200 градуса. Рибата се подправя със сол и черен пипер. В голям тиган се загрява зехтинът. Добавят се парчетата риба с кожата надолу. Изпържват се 2-3 минути, или докато кожата стане хрупкава. Рибата се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене. Отгоре и отстрани се поставят доматите, маслините и орехите. Рибата се пече 12-15 минути. Изважда се от фурната и се разпределя по чинии. Всяка печена риба с домати и маслини се поръсва с босилек и леко се полива със зехтин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц