Печена риба с домати и маслини
Приготвяне
45 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фурната се загрява на 200 градуса. Рибата се подправя със сол и черен пипер. В голям тиган се загрява зехтинът. Добавят се парчетата риба с кожата надолу. Изпържват се 2-3 минути, или докато кожата стане хрупкава. Рибата се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене. Отгоре и отстрани се поставят доматите, маслините и орехите. Рибата се пече 12-15 минути. Изважда се от фурната и се разпределя по чинии. Всяка печена риба с домати и маслини се поръсва с босилек и леко се полива със зехтин.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп