Петле с ароматна плънка

Петле с ароматна плънка Лакомник
Петле с ароматна плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 петле с дреболии

2 виенски кифли

1 ябълка

1 с.л. стафиди

2-3 с.л. счукани бадеми

1 лимон

50 мл вино

1 щипка индийско орехче

½ буркан компот от праскови

60 г масло

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Петлето се намазва отвътре със смес от масло, индийско орехче, сол и лимонов сок. Дреболиите се сваряват в подсолена вода и се нарязват на дребно. Прибавят се натрошените кифли, бадемите, настърганата ябълка, стафидите и магданоз. Петлето се пълни с плънката, зашива се, осолява се отвън и се залива с гореща мазнина. Пече се в умерена фурна. Изважда се и сосът се разрежда със сока от компота и виното, кипва се и се поднася отделно от месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц