




Избират се еднакви по големина патладжани и се измиват. Отрязват им се капачета откъм дръжките и се издълбават с остър нож или чаена лъжичка. Посоляват се отвътре и се оставят половин час захлупени, за да се отдели горчивият сок, след което се изпържват в сгорещената мазнина. В същата мазнина се запържват лукът, нарязан на филийки, морковите, целината и картофите, нарязани на дребни кубчета, и част от доматите на дребно. По желание към тях може да се прибави и издълбаната вътрешност от патладжаните. Сместа се разбърква и се пържи, докато остане на мазнина. Сваля се от огъня и се прибавя настърганото сирене, чесънът и магданозът, дребно нарязани, сол и се разбърква. Изпържените патладжани се пълнят с готовата смес и се нареждат в тавичка. Отгоре се покриват с останалите домати, нарязани на кръгчета, и се запичат в умерена фурна. Десетина минути преди края на печенето се заливат със заливка, приготвена от разбитото яйце и прясното мляко. Поднася се с резенче лимон.

