Патладжанени хапки по карибски

Патладжанени хапки по карибски Лакомник
Патладжанени хапки по карибски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 среден патладжан, обелен и нарязан на къси ленти

1 с.л. растително масло или зехтин

3 листа от водорасли (нори), запечени

1 1/2 ч.л. сол, за да извлече горчивината от патладжаните

1 ситно нарязана глава лук

3-4 стръка див лук, нарязани на ситно

2 ч.л. ситно нарязана мащерка

1/2 ч.л. черен пипер

1 с.л. зеленчуков бульон на кубче

250 г обикновено брашно тип 500

250 мл вода

1 1/2 ч.л. бакпулвер

растително масло за запържване

Начин на приготвянe

Посолете патладжаните и ги оставете да престоят около 10 минути, докато цвета им стане бял, след това ги изцедете от сока, който са пуснали. В тиган загрейте растителното масло и запържете леко патладжаните. Покрийте ги с капак и ги оставете да се задушават за около 10 минути или докато омекнат. Запечете нори листата докато цвета им стане зелен. Преместете тиквичките в купа и ги смесете с нори листата, лука, дивият лук, подправете с мащерка, сол и бульон. Прибавете към продуктите брашно, вода и бакпулвер. Смесете добре продуктите и ги оставете да престоят за около 2 часа в хладилник. След като са готови оформете топчета и ги запържете в загрято на средна температура растително масло. Ако топчетата стават кафеникави прекалено бързо, намалете температурата. Запържете ги за около 4 минути от всички страни, а като са готови ги сложете в чиния с хартия за да се отцеди мазнината.

 

*Листата от водорасли, които на японски се наричат нори може да купите от големите супермаркети или китайските магазини.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц