Патладжанени рулца с чесън

Патладжанени рулца с чесън Лакомник
Патладжанени рулца с чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 патладжана

сол на вкус

2-3 домата

3 скилидки чесън

2-3 яйца

2 с.л. брашно

2/3 ч.ч. олио

Начин на приготвянe

Измийте и нарежете патладжаните на дълги и тънки филии. Намажете ги със сол и ги оставете да престоят 15 минути, след което изцедете образувалия се сок. Нарежете доматите на кубчета и ги смесете със ситно нарязания чесън. Всяка филия патладжан топнете в разбитите яйца, а след това ги оваляйте в брашното. Запържете в предварително загрята мазнина и от двете страни за около 4 минути, от всяка страна.

Извадете готовите патладжани и поставете от плънката с доматите в единия край. Завийте за да се получи руло и закрепете с клечка за зъби или пластмасова шпагичка. Поднесете рулцата топли или студени като гарнитура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц