Патладжанена яхния
Бързо, икономично и апетитно предложение за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжаните се нарязват на кубчета, осоляват се, престояват 20 минути, измиват се и се изпържват. Лукът се нарязва на филийки, задушава се в олиото с малко вода, прибавят се настърганите моркови и целина и задушаването продължава. Прибавят се част от доматите, нарязани на дребно, и чесънът, нарязан на филийки. Слагат се подправките и сместа се изсипва върху подредените в тавичка патладжани. Покрива се с ред патладжани и ред кръгчета от домати. Залива се с малко вода и се пече, докато остане на мазнина.
Още по темата
Запържваме месото с малко брашно в олио. След като се зачерви, добавяме доматеното пюре, лука, чесъна и моркова.
Добавяме подправките и малко вода и похлупваме с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп