Патладжанена яхния

Патладжанена яхния Лакомник
Патладжанена яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3-4 патладжана

2 глави лук

200 г домати

олио

1 с.л. брашно

5 скилидки чесън

магданоз на вкус

1 дафинов лист

червен и черен пипер на вкус

сол на вкус

 

Начин на приготвянe

Обелете патладжаните и ги наржете на едри кубчета. Оставете ги да се отцедят, като леко ги намажете със сол. След това ги запържете в предварително загрята мазнина, за около 5 минути, така че да омекнат. Извадете готовите патладжани и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук, като прибавите брашното, червения пипер, нарязаните на ситно домати и чесъна. Долейте малко топла вода и оставете ястието да ври на тих огън. Накрая прибавете дафиновия лист, черния пипер и магданоза. Готовата смес изсипете във форма за печене, заедно с патлажданите. Разбъркайте и запечете за около 20-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц