Патешко в портокалов сос
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Поръсете патешкото със сол и пипер и намажете с масло. Обелете портокалите и ги нарежете. Сложете месото в тава с портокалите и печете в предварително загрята фурна до готовност около 1 час на 180 градуса като от време на мажете месото с масло. Кората от три портокала кипнете с малко вода да омекне и пасирайте. Запържете брашното с 50 г масло и долейте с бульона. Добавете пасираните кори и бъркайте докато кипне. Пасирайте соса и смесете с ликьора, черен пипер и сол. Готовото патешко с портокали полейте със соса и сервирайте.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп