Панирани свински хапки

Панирани свински хапки Лакомник

Сочно месце в хрупкава обвивка за вечеря

Панирани свински хапки
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

30 мл олио

400 г свинско месо

30 мл сусамово олио

1 глава лук, наситнена

1 с.л. пасиран чесън

1 с.л. пасиран джинджифил

200 г кестени, почистени

200 г кълнове по избор

100 мл соев сос

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 яйце

галета за овалване

олио за пържене

Начин на приготвянe

Смелете месото на дребно. Загрейте 30 мл олио и запържете месото на средно силен огън. В друг съд на средно силен огън запържете лука и чесъна, джинджифила и наситнените кестените в сусамовото олио.

Добавете месото и кълновете. Разбъркайте и добавете и соевия сос, солта и пипера

Оставете да се охлади и добавете разбития на пяна белтък на яйцето. Запазете жълтъка.

Загрейте олиото за пържене. Оформете топчета сместа с месото и овалвайте първо в галетата и после в жълтъка. Пържене в силно загрятата мазнина.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц