Панирани сардини

Панирани сардини Лакомник
Панирани сардини
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

12 сардини

250 г картофи

5 домата

1 скилидка чесън

1 връзка копър

1 ч.л. естрагон

1 глава лук

5 с.л. зехтин

2 с.л. оцет балсамико

1 с.л. захарна тръстика

250 г пшенично брашно

200 мл разтопено масло

1 белтък

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Сварете картофите в подсолена вода, пасирайте ги с 2 с.л. зехтин, ситно нарязания копър и естрагон. Прибавете месото от сардините към картофите и разбъркайте добре. Нарежете доматите, почистете от семките и ги нарежете на дребно. Загрейте 1 с.л. зехтин и запържете ситно нарязания чесън, лук и домати. Подправете със сол, черен пипер, захарната тръстика и залейте с оцета. Оставете да се задушават за 20 минути.

Смесете брашното, маслото и разбития на пяна белтък, разбъркайте внимателно докато получите тесто. Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете сардините като ги потопите първо в тестото. При необходимост прибавете още зехтин и пържете до златисто. Сервирайте заедно със задушените домати.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц