Панирани пържоли на фурна

Панирани пържоли на фурна Лакомник

Крехко месце, с което ще нахраните вкусно и семейството си и гостите

Панирани пържоли на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свински пържоли (4-5 броя)

3 яйца

60 г настърган кашкавал

2 с.л. брашно

брашно за овалване на пържолите

3 с.л. галета

1/2 връзка копър

1/2 връзка магданоз

черен пипер

сол

олио

Начин на приготвянe

Пържолите се начукват добре, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Панировката се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с 2 с.л. брашно, галетата, копъра и магданоза, прибавят се при разбитите яйца и се разбъркват. Може да се добави малко вода или прясно мляко, ако се получи твърде гъста панировката. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Пържолите се овалват в сместа и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Всяка пържола се полива с малко олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио, защото иначе кашкавалът бързо изгаря. Пекат се около 50 минути в загрята фурна при 220 градуса. След това се маха фолиото и се дозапичат.

Още по темата
Още по темата
Ароматни пържоли с пюре от бял боб
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете пържолите със зехтин. Подправете със сол и пипер на вкус. Загрейте намаслен тиган на умерен огън и запечете докато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц